Woningverbetering

Heeft u wensen om uw woning te verbeteren? Bijvoorbeeld dubbel glas, centrale verwarming, isolatie of een nieuwe keuken? Sommige zaken verbeteren wij planmatig, andere kunt u bij ons aanvragen. Isoleren en het vervangen van de keuken doen we tijdens planmatig onderhoud. Plaatsen van dubbel glas of centrale verwarming is vaak mogelijk tegen een huurverhoging.

Veel gevraagd over Woningverbetering

Wanneer kan ik mijn nieuwe keuken verwachten?

Gemiddeld bedraagt de levertijd van een nieuwe keuken 4 tot 6 weken. Wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.

Komt mijn woning in aanmerking voor isolatie?

U kunt bij ons alleen dubbel glas aanvragen voor uw woning. Alle andere isolatie voor bijvoorbeeld vloeren, daken, muren brengen we alleen aan tijdens planmatig onderhoud. Als uw woning aan de beurt is, ontvangt u vooraf van ons een brief. De isolatie kan voor een huurverhoging zorgen. Hier staat wel een lagere energierekening tegenover.

Kan ik dubbel glas in mijn woning krijgen?

Dat kan als dit technisch mogelijk is. Wilt u dubbel glas? Laat het ons weten,dan onderzoeken wij dat voor u. Zijn er geen bezwaren? Dan plaatsen wij het dubbel glas tegen een huurverhoging. De huurverhoging berekenen wij op basis van de hoeveelheid te vervangen glas. Wij plaatsen geen dubbel glas als u een huurachterstand heeft.

Kan ik centrale verwarming (CV) in mijn woning krijgen?

Dat kan als dit technisch mogelijk is. U kunt een verzoek bij ons indienen, dan onderzoeken wij dat voor u. Zijn er geen bezwaren? Dan plaatsen wij de centrale verwarming. Hier vragen wij wel een huurverhoging voor. Wij plaatsen geen centrale verwarming als u een huurachterstand heeft.

Ik wil zonnepanelen op mijn woning, hoe regel ik dat?

Neem met ons contact op 0596-519151 of per email op info@woongroepmarenland.nl en vraag naar de mogelijkheden.

Ik wil besparen op mijn energiekosten. Kan ik mijn woning (laten) verbeteren?

Wij maken de komende jaren onze woningen energiezuiniger. Dit doen wij projectmatig. Op uw verzoek kunnen wij wel kijken of dubbel glas of zonnepanelen mogelijk zijn. U kunt ons mailen of bellen voor informatie. Wilt u zelf dubbel glas plaatsen, kijk dan bij Zelf klussen. U mag zonnepanelen niet zelf (laten) plaatsen.

Ik heb een huurverhoging door woningverbetering? Hoe werkt dat?

De huur kan verhoogd worden als wij verbeteringen aanbrengen in uw woning. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij het plaatsen van dubbel glas of het centrale verwarming. De woning krijgt meer punten waardoor de huurprijs stijgt. Vaak levert zo'n verbetering een energiebesparing op. U wordt altijd vooraf door ons op de hoogte gebracht.