Warfumburen kijkt vooruit

In wooncomplex Warfumburen in Warffum is donderdag 19 december het rapport Warfumburen duurzaam veilig wonen gepresenteerd. Daarin staan adviezen over hoe het wonen in Warfumburen in de toekomst nog prettiger gemaakt kan worden. 

Warfumburen is een wooncomplex van Woongroep Marenland met 26 appartementen, opgezet voor 55-plussers die er een sociale en actieve woonplek vinden als wonen in een eigen woning niet meer mogelijk is. Het complex herbergt naast appartementen ook royale binnentuinen in mediterrane stijl, waar een ontspannen sfeer heerst. Voor de bewoners en ook voor gasten worden hier geregeld activiteiten georganiseerd.

Het gebouw bestaat inmiddels 25 jaar. Daarom werd een speciale commissie ingesteld, die het wonen in Warfumburen tegen het licht heeft gehouden. Er is gezocht naar aandachts- en verbeterpunten die de komende jaren aangepakt kunnen worden. Als onderdeel van dit meerjarenplan werd het HHC Warffum gevraagd een bewonersonderzoek uit te voeren. Vier leerlingen van VWO-6, Denise Raat, Loes Timmer, Veerle Oorebeek en Jessica Bouman, zijn hiermee in mei vorig jaar begonnen. Ze hebben gedurende de rest van het jaar bewoners geïnterviewd en woonwensen en -griefen geïnventariseerd. Zowel de ondervraagde bewoners als de studentes waren na afloop positief over deze aanpak. "Het waren fijne bezoekjes en inhoudelijk sterke gesprekken, waarbij de studentes zich door de geïnterviewden gewaardeerd wisten", aldus de commissie die opdracht gaf voor het onderzoek. 

De uitkomsten van het bewonersonderzoek zijn verwerkt in het rapport Warfumburen duurzaam veilig wonen. De eerste exemplaren werden 19 december door de HHC-leerlingen in de ontmoetingszaal aangeboden aan wethouder Mariëtte de Visser van de gemeente Het HOgeland en de heren Hoeber en Feenstra, respectievelijk van Woongroep Marenland en de secretaris van de verenging van bewoners.