Vacature projectleider (32-36 uur p/w)

Woongroep Marenland werkt aan wonen in de gemeenten Het Hogeland en gemeente Eemsdelta (voormalige gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum). Woongroep Marenland verhuurt ruim 2.500 woningen en zet zich in voor prettige, leefbare dorpen en wijken binnen het werkgebied.

Programma

Als gevolg van de aardbevingen heeft Woongroep Marenland een opgave om circa 700 woningen te versterken waaronder veel sloop en nieuwbouw. Deze opgave heeft forse impact op onze huurders en de organisatie. Om de versterkingsopgave te realiseren, is binnen Woongroep Marenland een ‘Programma Veilige, Duurzame en Toekomstbestendige woningen’ opgezet.

De opgave is ook strategisch van belang. De versterkingsopgave biedt kansen voor optimale transformatie van de woningvoorraad in kwantitatieve en kwalitatieve zin. Het versterken kan/zal worden gecombineerd met het verduurzamen, verbeteren en toekomstbestendig maken van woningen. Het ontwikkelen en uitvoeren van de opgave doen we in goede samenwerking met onze huurders.

Programmateam Veilige, Duurzame en Toekomstbestendige woningen

Voor de realisatie van de opgave heeft Woongroep Marenland een programmateam ingericht. Het programmateam draagt zorg voor de bouwstromen die nodig zijn om de opgave goed en tijdig te realiseren. Verder zorgt het programmateam voor de gehele vastgoedtransformatie (sloop en nieuwbouw), het gehele verhuurproces (van opzeggen tot afsluiten van een nieuw huurovereenkomst) en de administratie van het programma.

Voor dit uitdagende programma is Woongroep Marenland op zoek naar een:

 

🔴 Projectleider

 

Als projectleider

Zet je jezelf als regisserend opdrachtgever actief in om het volledige proces van het programma ‘Veilige, Duurzame en Toekomstbestendige woningen’ ten uitvoer te brengen. Het gaat hierbij om de ontwikkeling van bouwkundige projecten van voorlopig ontwerp tot realisatie in nieuwbouw en bestaand bezit. Daarbij stel je het investeringsvoorstel op, voer je (haalbaarheids-)onderzoeken uit en werk je volgens de aanbestedingsregels. Je leidt integraal de nieuwbouw-, herstructureringsprojecten, en/of woningverbetering projecten conform planning en budget.

Binnen het project stuur je de deelnemers aan.

Aan het einde van dit meerjarig programma heeft Woongroep Marenland tevreden huurders die wonen in leefbare wijken en is de vastgoedportefeuille van Woongroep Marenland vernieuwd (duurzaam en toekomstbestendig). Om dit alles te realiseren, werk je intensief samen met o.a. bewoners en ketenpartners (co-creatie).

Dit ga je doen

 • Je werkt voor afdeling Vastgoed waarin het ‘Programma Veilige, Duurzame en Toekomstbestendige woningen’ wordt uitgevoerd;
 • Je ontwikkelt samen met de programmateamleden en partners (bewoners, aannemers en gemeenten) meerdere projecten uit en je ziet toe op juiste uitvoering er van;
 • Je geeft leiding aan meerdere projecten zowel als het om nieuwbouw als om bestaande bouw gaat;
 • Je werkt aan grote en langdurige contracten, waarbij je op output stuurt;
 • Je voert regie door werkzaamheden uit te besteden aan ketenpartners.

Dit neem je mee

 • Je hebt minimaal een opleiding HBO Bouwkunde;
 • Je kunt regievoeren op bouwprojecten waarbij je projectmatig kunt werken;
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring als projectleider in het aansturen van bouwprojecten;
 • Je bent goed geïnformeerd over maatschappelijke en relevante ontwikkelingen en benut deze in je werkzaamheden;
 • Je stelt prioriteiten en kunt oplossingsgericht handelen;
 • Je hebt ervaring in het opstellen van contracten;
 • Je bent cijfermatig onderlegd zodat je budgetten kunt opstellen en bewaken, kostenramingen kunt beoordelen, etc;
 • Je bent energiek, daadkrachtig en besluitvaardig.

Woongroep Marenland biedt jou

 • Een baan, van 32 tot 36 uur per week, in een prettige werkomgeving met mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen;
 • Een tijdelijk contract met de nadrukkelijke intentie om dit bij goed functioneren om te zetten in een contract voor onbepaalde tijd;
 • Arbeidsvoorwaarden die conform zijn aan schaal J van de CAO Woondiensten, aangevuld met uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.

Heb jij bovenstaande kennis en ervaring en herken jij je in de volgende competenties: Resultaatgericht, Samenwerkend en Betrouwbaar? Wacht dan niet en reageer! Wij zien je sollicitatie met belangstelling tegemoet.

Reactie & procedure

De begeleiding is in handen van Margriet van Angelen van roel&jasper. Zij wordt ondersteund door Karin Smit. Zij zijn voor nadere informatie bereikbaar via telefoonnummer 050-3112502.

Ben je enthousiast geworden over deze uitdagende functie dan ontvangen wij graag jouw brief en CV uiterlijk 24 januari 2021. Je kunt je brief mailen naar werven@roeljasper.nl.

Je sollicitatie behandelen we vertrouwelijk. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Privacy

Hoe wij met gegevens omgaan, welke gegevens wij nodig hebben en de bewaartermijnen ervan, kan je teruglezen in de privacy policy.