Start bewonersonderzoek versterkingsprojecten

Vandaag starten we een onderzoek. We doen dat onder huurders die wonen in een versterkte woning. Met de onderzoeksuitkomsten willen we een volledig beeld krijgen van het project en de woonervaring. Er zijn twee vragenlijsten, die op verschillende momenten aan bewoners toegestuurd worden. Onderzoeksbureau Ennëus voert het onderzoek uit in opdracht van Woongroep Marenland, Groninger Huis en De Delthe en het onderzoek is tot stand gekomen in samenwerking met de vier huurdersorganisaties.

 

Onderzoek in twee delen

Het onderzoek bestaat uit twee vragenlijsten. De eerste vragenlijst gaat over het versterken de tweede lijst gaat over het woongenot. Drie maanden na oplevering ontvangen de bewoners de eerste vragenlijst. De tweede vragenlijst wordt een jaar na oplevering uitgevoerd. Dat doen we zo omdat de bewoners dan alle seizoenen een keer meegemaakt hebben en we een volledig beeld krijgen van de woonervaring.

 

Voor wie?

Vandaag ontvangt een deel van de huurders van de 64 versterkte woningen in Opwierde-Zuid (Appingedam) de vragenlijsten. Hun woning is in de eerste fase versterkt en zij wonen er alweer even. De huurders van woningen die in de tweede fase zijn versterkt, ontvangen deze brief in september. Ook de huurders van de twaalf versterkte woningen in ’t Zandt ontvangen dan de eerste vragenlijst.

Naast de mensen die een (versterkte)woning huren van Woongroep Marenland worden ook huurders van de corporaties Groninger Huis en De Delthe uitgenodigd mee te doen aan het onderzoek.

 

Schriftelijk of online en anoniem

Met de uitkomsten van het onderzoek hopen we zoveel mogelijk informatie te verzamelen. Informatie waar we op kunnen teren en waar we van kunnen leren. Want de woningen uit het H3V-project zijn de eerste woningen die versterkt zijn. We hopen dan ook dat zoveel mogelijk mensen de vragenlijst invullen. Dat kan schriftelijk of online en deelname is anoniem. In oktober worden de bewoners geïnformeerd over de uitkomsten van het onderzoek.

 

Samenwerking

De versterkingsprojecten in Opwierde-Zuid (Appingedam) en ’t Zandt waren onderdeel van H3V. Dat staat voor Herstellen en drie keer de letter V: Versterken, Verduurzamen en verbeteren.Het onderzoek hebben we samen met de hier huurderorganisaties opgezet, dit zijn: De Huurder, Huurdersvereniging De Maren, Huurders Adviesgroep Groninger Huis (HAG) en Huurdersorganisatie De Delthe.