Partners geselecteerd voor versterkingsopgave 431 huurwoningen Woongroep Marenland

Woongroep Marenland staat voor een grote versterkingsopgave van 431 van haar huurwoningen. Bouwbedrijf Nijhuis zorgt samen met TWA architecten voor de ontwikkeling in Appingedam. Plegt Vos voert samen met KAW architecten de opgave uit in ’t Zandt, Zeerijp en Middelstum. Vrijdag 15 mei ondertekenden alle partijen een ontwikkel-/realisatie overeenkomst. Met de bouw van deze nieuwe woningen wonen de huurders straks in een duurzame en veilige woning in een prettige buurt en fijne leefomgeving.

In de wijk Opwierde 1 in Appingedam gaat Woongroep Marenland maar liefst 385 woningen slopen en nieuwbouwen. Bouwbedrijf Nijhuis is als partner geselecteerd om bijna alle bestaande woningen te slopen en de nieuwe woningen te ontwikkelen en te realiseren. TWA architecten ontwerpt de duurzame en aardbevingsbestendige woningen en appartementen.

In ’t Zandt, Zeerijp en Middelstum worden 52 woningen gesloopt. Er komen 46 nieuwe, aardbevingsbestendige en duurzame woningen voor terug. Plegt Vos is verantwoordelijk voor de sloop en nieuwbouw en het ontwerp van de woningen wordt verzorgd door KAW.

Niet alleen wordt aandacht besteed aan een goede, veilige woning, maar ook aan een goede leefomgeving. Daarom heeft Woongroep Marenland de huurders van de 431 woningen gevraagd om een enquête in te vullen over hun woonwensen wat betreft woningtype, locatie en omgeving. Dit zorgt voor een goede start voor de uitwerking van het plan komend jaar.

Het plan wordt door Woongroep Marenland, Nijhuis, Plegt Vos en de beide architecten opgesteld, in samenwerking met de gemeente Appingedam, gemeente Loppersum, de NCG en huurders.