Huuraanpassing 2020

Ieder jaar beoordeelt Woongroep Marenland de huurprijzen van woningen, garages, parkeerplaatsen, bergingen en bedrijfsruimten en past deze eventueel aan.

Per 1 juli verhogen we de huur met 2,6%. We sturen alle huurders voor 1 mei een brief met de nieuwe huurprijs en uitleg.  Daarmee volgen wij het huurakkoord tussen branchevereniging Aedes en de Woonbond. 

Er is een aantal uitzonderlijke situaties waarbij we de huur niet verhogen. Bijvoorbeeld als:

  • De woning wordt ingrijpend gerenoveerd en de huurder hierover renovatiebesluit heeft ontvangen
  • De woning wordt gesloopt en vervangen door nieuwbouw en de huurder hier een definitief sloopbesluit over heeft ontvangen
  • De huurder een wisselwoning huurt.
  • De huurder een nieuwbouwwoning huurt die na 1 juli 2019 is opgeleverd.

Waarom verhoogt Woongroep Marenland de huur?
We willen blijven investeren in onze woningen zodat u een betaalbare, veilige en comfortabele woning heeft. Zo investeren we in renovatie en verduurzaming waar nodig. Op die manier blijven de energielasten laag en daarmee de woonlasten betaalbaar. Maar ook slopen we woningen en bouwen we nieuwe toekomstbestendige en energiezuinige woningen. Om de investeringen te kunnen betalen, moeten de huren worden verhoogd. Als wij de woningen niet energiezuiniger maken, betaalt u straks een hogere energierekening. 

Corona
We laten ondanks deze bijzondere periode de huuraanpassing per 1 juli doorgaan. Heeft u als gevolg van het coronavirus problemen met het betalen van de huur? Neem dan contact met ons op. We kijken samen naar een oplossing.