Hoogste punt nieuwbouw ’t Zandt bereikt

Woongroep Marenland realiseert tien nieuwe huurwoningen aan de Hoofdstraat en Hink Oostingstraat in ’t Zandt. Op 10 september vierden zij samen met de bewoners dat het hoogste punt is bereikt.

In juni startte de bouw van tien levensloopbestendige woningen en nu is het hoogste punt bereikt. De toekomstige bewoners kwamen langs tijdens dit feestelijke moment, waarbij ze voor het eerst de woningen konden bekijken onder het genot van een hapje en drankje. Uiteraard werden de coronamaatregelen in acht genomen.

Gerke Brouwer, directeur-bestuurder van Woongroep Marenland, laat weten niet alleen enthousiast te zijn over de nieuwe woningen, maar vooral ook over het traject. “We doen dit echt samen met bewoners. De betrokkenheid van hen bij dit project is mooi om te zien.”

Bouwen in een karakteristiek krimpgebied
Woongroep Marenland breidt uit in de regio om het voor alle leeftijden aantrekkelijk te maken om hier te blijven wonen. De nieuwe woningen zijn levensloopbestendig met alle voorzieningen op de begane grond. Vooral voor oudere bewoners is dit een uitkomst.

Duurzame bouw door innovatieve aannemer
Bouwgroep Dijkstra Draisma is verantwoordelijk voor de bouw van de nieuwe woningen. Zij realiseren zes levensloopbestendige woningen aan de Hoofdstraat en vier aan de Hink Oostingstraat. De woningen zijn aardbevingsbestendig, door een specifieke combinatie in het gebruik van houtskelet en beton. “Uiteraard zijn de woningen gasloos, maar daarnaast ook heel energiezuinig” legt Matthijs Mellema, uitvoerder bij Dijkstra Draisma uit. “De stroom voor de woningen wordt duurzaam opgewekt en door goed te isoleren houd je warmte binnen en kou buiten.” Bouwgroep Dijkstra Draisma heeft veel ervaring met het duurzaam (ver) bouwen van woningen. De planning is dat de woningen eind 2020/begin 2021 opgeleverd worden.