Feestelijke oplevering van 28 huurwoningen aan de Klaas Bosstraat

De oplevering van de 28 huurwoningen in de Klaas Bosstraat in Appingedam is vanmiddag (donderdag 7 maart) feestelijk gevierd. Samen met de bewoners en bouwbedrijf Van Wijnen leverden we de straat symbolisch op. Dat deden we door een ballonnenwand door te prikken en met een gezamenlijke lunch. Deze 28 woningen zijn aardbevings- en levensloopbestendig en zijn betaalbaar door de lage energielasten en een huurprijs rond de 550 euro. Met de oplevering van dit project heeft de corporatie een flinke eerste stap gezet in de grootschalige vernieuwing van Opwierde.  

 

Trotse en opgewekte partijen

Na de lunch lieten een aantal bewoners trots hun nieuwe woning zien. Ook Gerke Brouwer, directeur-bestuurder van Woongroep Marenland, is trots op deze belangrijke stap. “Dat je hier ziet hoe blij de mensen zijn met een veilige en comfortabele woning, is echt prachtig. Daar doen we het immers voor!”. Ook benadrukte Brouwer het belang van duurzame en energiezuinige woningen: “die zijn goed voor de betaalbaarheid en dragen -omdat ze energiezuinig zijn- bij aan een beter milieu en daarmee aan onze eigen toekomst.” Wethouder Annalies Usmany benadrukte het belang voor de gemeenschap van dit deel van Appingedam, waar de komende jaren nog veel staat te gebeuren. Joost Coolegem van Van Wijnen is vooral trots. “We hebben hier voor 28 gezinnen een veilig huis en thuis mogen bouwen. Het zijn buitengewoon gedegen aardbevingsbestendige woningen geworden, die gezond, comfortabel en modern zijn. We hopen dat de bewoners hier echt van kunnen genieten”.

 

Bouwen voor de sloop uit

De nieuwbouw van deze woningen in de Klaas Bosstraat is de eerste aanzet voor veel bouwwerkzaamheden in Opwierde. Het bijzondere aan deze nieuwbouw is het zogenaamde ‘bouwen voor de sloop uit’. Hierdoor hoeven bewoners maar één keer te verhuizen. Een groot deel van de bewoners komt uit de Patrimoniumstraat en de Emmastraat. Die woningen worden ook gesloopt en opnieuw gebouwd. Zij kregen in oktober of november de sleutel van hun nieuwe woning aan de Klaas Bosstraat.

 

Flinke aan de slag met versterking en vernieuwing

Woongroep Marenland versterkt en vernieuwd de komende jaren flink. De corporatie sloopt en bouwt de komende drie jaar zo’n 250 woningen en werkt aan de versterking van twee scholen. Over de aanpak van ongeveer 500 woningen verwacht Woongroep Marenland op korte termijn duidelijkheid.