Bewoners ontvangen sleutels nieuwe woning Ticheldobbe

Woningcorporaties Woongroep Marenland en Wierden en Borgen bouwen zestien nieuwe woningen aan de Ticheldobbe in Middelstum. Donderdag 25 juni ontvingen de laatste bewoners van de sleutels van hun nieuwe woning. De nieuwe huizen worden nu allemaal bewoond.

De nieuwe vier-onder-een-kap woningen zijn geschikt voor gezinnen, aardbevingsbestendig, gasloos en zijn  gebouwd volgens het door VDM Woningen ontwikkelde ZERO-concept. Dit type woning draagt substantieel bij aan een duurzame buurt door het terugdringen van het energieverbruik en de CO2-uitstoot. Dat vier-onder-een-kap woningen, geschikt voor gezinnen.

Oplevering volgens coronamaatregelen
De oplevering gaat door de maatregelen tegen corona wat anders dan normaal. Normaal gesproken worden bewoners door Woongroep Marenland uitgenodigd op kantoor voor de ondertekening of gebeurde dat in de nieuwe woning.

Nu krijgen de nieuwe bewoners van tevoren het huurcontract toegestuurd en sturen ze het ondertekend terug. Op de dag van de sleuteloverdracht loopt de opzichter met één en maximaal twee personen een rondje door de woning. Daarbij geeft hij uitleg en kunnen bewoners vragen stellen.