U bevindt zich hier: Home » Nieuws » Feestelijke opening aardbevingsbestendig Fraamborg in Middelstum

Feestelijke opening aardbevingsbestendig Fraamborg in Middelstum

De locatie Fraamborg van De Zijlen is vrijdag 2 februari feestelijk geopend door haar bewoners. Fraamborg is door Woongroep Marenland ingrijpend verbouwd en aardbevingsbestendig gemaakt. Hierdoor kunnen de bewoners weer veilig wonen.

De bewoners prikten een muur van ballonnen door bij de entree van het verbouwde en versterkte zorgpand.

Eerste aardbevingsbestendig zorggebouw
Bij een feestelijke opening horen ook de bijbehorende speeches. Gerke Brouwer, directeur-bestuurder van Woongroep Marenland, vertelde verheugd en trots te zijn dat het eerste aardbevingsbestendige zorggebouw in de provincie is opgeleverd, zodat de bewoners veilig kunnen wonen in hun eigen appartement. De heer Alders, bestuurder van NationaaCoördinator Groningen, schetste hoe het vervolg van het programma voor de versterking van zorggebouwen eruit komt te zien. De heer Schollema, wethouder van de gemeente Loppersum, benadrukte het belang van deze aardbevingsbestendige verbouwing waarmee De Zijlen een locatie heeft die aansluit op de actuele woonwensen van de bewoners. Tot slot wenste de heer Zwennis, bestuurder van De Zijlen, de bewoners veel woonplezier toe en gaf aan dat elke bewoner een trotse bewoner is van een appartement met eigen voorzieningen.

Ervaringen bewoners
Natuurlijk was er ook ruimte voor de stem van de bewoners. De bewoners zijn begin januari verhuisd naar hun nieuwe onderkomen. In een videofragment vertelde een aantal bewoners hoe zij hun nieuwe woonomgeving ervaren. In het gebouw zijn in totaal tien appartementen gerealiseerd met een gezamenlijke huiskamer. Met een muzikaal optreden van bewoners en begeleiding was het feest compleet. Als verrassing voor de bewoners was er een poffertjeskraam met warme chocolademelk aanwezig.

Vervolg van versterking 
Met de locatie Fraamborg wordt de eerste fase van de verbouwing gerealiseerd. Op termijn wordt ook het gebouw aan de Esdoornlaan verbouwd en bouwkundig versterkt. 


Woongroep Marenland