Aanvullend pakket

Wie door sloop en nieuwbouw moet verhuizen, heeft recht op een verhuiskostenvergoeding. In 2023 bedraagt deze vergoeding € 7.156,-. Dit bedrag is bedoeld als bijdrage voor het stofferen van de nieuwe woning, het aanleggen van de tuin en voor de verhuizing. Als het nodig is, zorgen we voor wisselwoningen. Huurders die tijdelijk naar een wisselwoning verhuizen, hebben recht op 10% extra vergoeding en krijgen € 715,60.

Voor huurders die te maken krijgen met sloop en nieuwbouw als gevolg van de versterkingsopgave bieden we een aanvullend pakket. In dit aanvullend pakket staat een aantal zaken:

 • Verhuizing
  Huurders die verhuizen vanwege de versterkingsopgave, kunnen de verhuizing volledig laten verzorgen door Woongroep Marenland. 
 • Tuin
  Normaal gesproken zorgen huurders zelf voor schuttingen of erfafscheiding. Woongroep Marenland levert de woning en tuin nu volledig op. De tuin wordt opgeleverd met terras, paden, gras, een haag in de voortuin en een schutting rond de achtertuin. Als een huurder geen gras wil, krijgt diegene een extra bijdrage van € 150,-.
 • Kookplaat
  U kunt als huurder een extra vergoeding van € 500,- krijgen voor het aanschaffen van een inductiekookplaat of oven.
 • Inrichting van de woning
  Huurders kunnen de wandafwerking in de woning zelf aanbrengen. Of ze kunnen ervoor kiezen dat Woongroep Marenland dat voor ze regelt. Er wordt dan een bijdrage van € 1.055,- (2022) op de verhuiskostenvergoeding ingehouden. Een schildersbedrijf voorziet de woning van behang of glasweefsel sauswerk. Daardoor heeft de huurder minder werk en het bespaart op de kosten omdat Woongroep Marenland een deel van de kosten voor haar rekening neemt.
 • Woonlastengarantie
  Huurders binnen de versterkingsopgave krijgen een woonlastengarantie. Dat betekent dat de woonlasten (huur, energielasten, verminderd met huurtoeslag) van de nieuwe woning en ook de wisselwoning niet hoger zijn dan de woonlasten van de huidige woning. Het kan wel voorkomen dat de woonlasten lager uitvallen.

Zelf aangebrachte voorziening (ZAV)
Had u in uw oude woning een zelf aangebrachte voorziening gemaakt? Ook wel ZAV genoemd? Als huurder komt u dan in aanmerking voor een vergoeding. Deze vergoeding kunt u aanvragen bij de NCG. Bekijk de website van NCG voor meer informatie.

Let op:
Bovenstaande bedragen gelden voor huurders die na 1 maart 2022 te maken krijgen met sloop en nieuwbouw door de versterking.